Bonaire Resorts
Bonaire Resort
Bonaire Resort
Bonaire Resort
Bonaire Resort

FAQ

Drinkwater

Het water uit de kraan kunt u probleemloos drinken, het is van goede kwaliteit. De smaak is uitstekend. 

Elektra

Bij Bonaire Resorts kunt u gebruik maken van 220V aansluitingen. Een Europese stekker voldoet. Verloopstekkers zijn te leen bij de receptie. 

Gezondheid

Voor Bonaire zijn geen vaccinaties nodig. De gezondheidszorg is goed en op het eiland is een ziekenhuis. Gebruikt u medicijnen? Neemt u deze dan voldoende mee. Vraag of uw apotheek een overzicht van uw medicijnen voor u uitprint. Hierin staan alle gegevens over uw medicatie en over andere zaken zoals allergieën. Handig als u naar de dokter of apotheek moet op uw reisbestemming. 
Bescherm uzelf goed tegen muggen! Draag beschermende kleding en gebruik een anti-muggenspray met DEET. Dit is ook lokaal te koop. 

Hygiëne

Op Bonaire wordt een hoge standaard voor de hygiëne gehanteerd. Dit geldt voor café's, restaurants, terrassen en openbare gelegenheden. 

Identificatieplicht

Op Bonaire moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen, wanneer daarom gevraagd wordt door de autoriteiten. 

Klimaat

Op Bonaire kennen we een zeer gelijkmatig klimaat. De temperaturen zijn het hele jaar door nagenoeg gelijk: overdag rond de 30 graden en 's nachts rond de 25 graden. Er waait bijna het hele jaar een aangenamen passaatwind, waardoor het niet te warm aanvoelt. Op Bonaire regent het niet vaak, en als het regent zijn het tropische buien. Kort en hevig, maar daarna breekt haast altijd de zon weer door. Het regenseizoen valt van half november tot half januari. 

Milieu

Op Resort Bonaire gaan we bewust om met het milieu. Energie is schaars en kostbaar, wij willen u dan ook vragen om verstandig om te gaan met electra en water. 

Supermarkt

Op het eiland bevinden zich diverse supermarkten. Deze vindt u op de Kaya Industria. 

Van Den Tweel Supermarket (Albert Heijn). Hier liggen veel typisch Hollandse producten in de schappen. Adres: 39 Kaya Industria, Kralendijk. 

Bondigro Supermarkt, is vergelijkbaar met Aldi/Lidl. Adrea: 29 Kaya Industria, Kralendijk. 

Voordeelmarkt Warehouse Bonaire. Adres: 24 Kaya Industria, Kralendijk. 

Het aantal supermarkten en toko’s is groot en gevarieerd, waarbij vaak niet goed het onderscheid valt te maken tussen de supermarkten en toko’s. Veel reguliere supermarken op Bonaire hebben namelijk ook veel typische oosterse producten in hun assortiment.

Omdat op Bonaire weinig landbouw wordt bedreven moet vrijwel alles op het duikeiland ingevoerd worden, daarom zijn de producten in de supermarkt vaak duurder dan in Nederland. Soms kunnen dan verrassende situaties ontstaan zoals het tijdelijk niet verkrijgbaar zijn van bepaalde producten in het geval dat het vrachtschip niet is komen langvaren of het vrachtvliegtuig niet is geland.

Voor vragen of openingstijden kunt u terecht bij de receptie. 

Tijdsverschil

Bonaire ligt in de Atlantische Tijd Zone: GMT -4. Op Bonaire maakt men geen verschil tussen winter- en zomertijd. 

Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur. 

Transfer van en naar de luchthaven

Geen zin in gedoe met taxi's of een huurauto als u net gearriveerd bent? Wij regelen op uw verzoek uw transfer van en naar de luchthaven. Onze chauffeur wacht u op in de aankomsthal en brengt u rechtstreeks naar het resort. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, neemt u dan contact met ons op. Kosten: $ 35,- per persoon. 

Vaccinaties

Speciale vaccinaties zijn op Bonaire niet noodzakelijk. Wel dient u aan uw persoonlijke medicatie te denken. 

Valuta

Op Bonaire betaalt u met de Amerikaanse Dollar ($). Op Bonaire kunt u pinnen met uw betaalpas en er zijn pinautomaten (ATM's) op het gehele eiland te vinden. Dollars meenemen uit Nederland is niet vereist, u kunt bij aankomst op de luchthaven al pinnen. 

Wasserette

U kunt op het eiland uw was laten doen, er zijn diverse bedrijven die deze service bieden. Informeert u bij de receptie wanneer u gebruik wilt maken van deze service.