Bonaire Resorts
Het weer op Bonaire

Weer op Bonaire

Weer op Bonaire

Laten we eerlijk zijn de zon is natuurlijk voor u de belangrijkste reden om naar Bonaire te gaan. En daar hoeft u zich zeker niet voor te schamen. Bonaire behoort immers tot de zonnigste delen van ons koninkrijk met gemiddeld 8 zonuren per dag. Dit betekent dat de zon eigenlijk altijd schijnt op dit eiland en de temperaturen het hele jaar door gemiddeld op de 30 graden Celsius liggen. ’s Avonds zakt het kwik naar gemiddeld 20 graden en blijft het nog heerlijk zwoel. Kortom het weer op Bonaire is gewoon altijd lekker en daarom is het eiland voor velen de favoriete vakantiebestemming.

Zonnige en bewolkte dagen

De periode tussen dageraad en schemering duurt op Bonaire gemiddeld 12 uur. Het eiland ligt vlakbij de evenaar en dus is dit het hele jaar constant. Met 8 zonuren per dag betekent dit ook dat er per dag dus 4 uur bewolking is. Een hele dag bewolking komt echter weinig voor en dit gebeurt vooral in september. Vaker wordt het weer op Bonaire gekenmerkt door een blauwe hemel met wat prachtige wolkenformaties boven een helblauwe zee. Een verschil van dag en nacht dus met het vaak bewolkte Nederland. Eerlijk waar u wordt al vrolijk als u uit het vliegtuig de Caribische zon instapt.

Het weer op Bonaire is prachtig. In de maand september is er meer bewolking dan normaal. Lees meer over het weer op Bonaire.

Winter op Bonaire

Het klimaat van Bonaire is vrijwel gelijk gedurende het hele jaar. Al is er in het vroege najaar wel sprake van een ‘regenseizoen’. Er zal echter niet meer dan gemiddeld 61-100 mm neerslag per maand vallen. De temperatuur op Bonaire blijft daarbij over het hele jaar gewoon heerlijk boven de 30 graden en vanaf januari neemt de neerslag alweer af. Laat dit nu net de koudste maand zijn in Nederland. Een perfecte reden om dus een ticket te boeken en even de winterzon op te zoeken op Bonaire. Houd u echter wel rekening met de zonkracht. De overstap van het winterse Nederland naar het zonnig Bonaire is immers aanzienlijk.

Duiken op Bonaire

Onderwater is het klimaat op Bonaire net zo lekker als dat het bovenwater is. De zee temperatuur valt nooit onder de 25 graden gemiddeld en is zelfs het hoogst wanneer in Nederland het najaar intreedt. De zee bij Bonaire is daarmee heel goed geschikt voor liefhebbers van duiken, snorkelen, surfen, of andere watersporten. Het Bonaire National Marine Park is alleen al hierom een geliefde bestemming van watersporters en dan is er ook nog eens een prachtig koraalrif aanwezig. De stroming in de zee kan echter in het najaar wel wat ruwer zijn en watersporters wordt aangeraden hier rekening mee te houden.

Weer op Bonaire per maand

In de onderstaande klimaattabel kunt u het weer op Bonaire maandelijks vergelijken. Duidelijk is dat de temperatuur op Bonaire vrijwel het hele jaar constant is, maar dat er vanaf september tot en met december wel een verhoogde kans op neerslag is. Al met al is het klimaat echter ronduit geweldig te noemen voor uw vakantie naar Bonaire en zult u zeker een gezond kleurtje opdoen.