Bonaire Resorts
Praktische informatie Bonaire

Praktische informatie Bonaire

  • Goed voorbereid op vakantie
  • Tips van Bonaire Resorts
  • Twee luxe resorts

Praktische informatie over Bonaire

Vliegt u binnenkort naar Bonaire? Dan vindt u hier alle praktische informatie die u nodig heeft om uw verblijf in de zonnigste gemeente van Nederland zo prettig mogelijk te maken. Ga goed voorbereid op reis naar Bonaire en lees al onze tips goed door. Zo komt u tijdens uw vakantie nooit voor verrassingen te staan en kunt u 100% genieten van een welverdiende en chille vakantie op dit tropische eiland. Mogen wij u binnenkort verwelkomen op ons luxe resort?

Beste reistijd naar Bonaire

Bonaire is eigenlijk het hele jaar door een uitstekende vakantielocatie. De minste kans op regen heeft u echter tussen maart en augustus en dus zien velen dit als de beste reistijd naar Bonaire.

Elektriciteit op Bonaire

In tegenstelling tot het Europese lichtnet, maken ze op Bonaire gebruik van het Amerikaanse systeem. Elektriciteit op Bonaire is dus 110-130V/50Hz en dus zult u een adapter moeten gebruiken of de spanningsinstellingen moeten veranderen op uw elektrische apparaten.

Feestdagen op Bonaire

De feestdagen op Bonaire zijn veelal gelijk aan de Nederlandse. Speciale feestdagen zoals Bonairedag (06-09) en Antillendag (21-10) zijn er echter ook. Op nieuwjaarsdag wordt de Maskerade gevierd, waar alle Bonairianen gemaskeerd feest vieren.

Fooien op Bonaire

Het geven van fooien op Bonaire is anders dan in Nederland. Net als in Amerika berekenen restaurants standaard al 10% fooi en de hotels gaan uit van 12%. Voor een uitstekende service wordt 15% tot 20% fooi gegeven. Slechte service? Dan wordt er 5% of helemaal niets gegeven. Bij taxichauffeurs kunt u zelf ongeveer 10% berekenen.

Geld en valuta op Bonaire

Gezien de nabijheid van de Verenigde Staten is het geld en de valuta op Bonaire ook de Amerikaanse Dollar. Op het eiland is echter gewoon mogelijk om te pinnen en anders kunt u bij de banken uw Euro’s omwisselen.

Inentingen en vaccinaties voor Bonaire

Het is niet nodig om inentingen en vaccinaties voor Bonaire te nemen. Er komen vrijwel geen tropische ziektes voor en daarbij is de gezondheidzorg op het eiland uitstekend. Het is wel belangrijk dat u zichzelf wapent tegen muggen, dit in verband met mogelijke Zika en Chikungunya.

Paspoort en visum voor Bonaire

Paspoort en visum voor Bonaire? Uw Nederlandse paspoort is voldoende om zonder visum 6 maanden op Bonaire te verblijven. Let u er wel op dat net als met andere reizen u niet onbeperkt sigaretten of alcohol kunt meenemen.

Taal op Bonaire

De taal van Bonaire is de taal van de Antillen en dus Papiaments. Officieel is echter Nederlands de taal en dus kunt u zich hiermee prima verstaanbaar maken. Net als met het Engels overigens.

Telefoon, internet en post op Bonaire

Bellen naar Bonaire doet u met de internationale toegangscode +599. Om vanuit Bonaire naar Nederland te bellen toetst u +31 in. Mobiel internet kan flink duurder zijn, dus gebruikmaken van Wi-Fi in uw hotel of appartement wordt aangeraden. Het versturen van post kan vanuit Kralendijk of Rincon en het duurt ongeveer vijf dagen voor het in Nederland arriveert.

Tijdverschil met Bonaire

Het tijdverschil met Bonaire bedraagt 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter, omdat Bonaire geen zomer- en wintertijd kent.

Reisduur naar Bonaire

De reisduur naar Bonaire bedraagt gemiddeld 9 uur als u een rechtstreekse vlucht neemt. Een vlucht met tussenstop op Curaçao of Sint-Maarten verhoogt de reisduur naar Bonaire tot ongeveer 13 uur. Vliegen naar Bonaire vanaf Nederland kan met TUI of KLM.

Vervoer op Bonaire

Auto’s en taxi’s zijn bij uitstek uw keuze voor vervoer op Bonaire. Ook scooters en motoren zijn ideaal op het eiland. Er rijdt namelijk vrijwel geen openbaar vervoer. Wilt u liever op een wat sportievere manier Bonaire ontdekken? Dan is een fiets of mountainbike een absolute aanrader. Op veel plekken kunt u een fiets huren. Let wel: verhuurders vragen vaak om een identiteitsbewijs en borgsom.

Boot naar Curaçao vanaf Bonaire

Eilandhoppen op de ABC-eilanden is zeker een goed idee. De afstand tussen Bonaire en Curaçao is bijvoorbeeld slechts 52 km. Nu kunt u deze afstand met het vliegtuig overbruggen, maar er liggen ook plannen voor een goedkope veerdienst tussen de ABC-eilanden.

Appartementen en hotelkamers op Resort Bonaire

Nog geen hotelkamer of appartement geboekt? Ontdek dan ons luxe Resort Bonaire met een privé zwembad, zandstrand en poolbar op slechts 10 minuten rijden van de hoofdstad Kralendijk. Combineer de luxe van ons resort met de chille sfeer van Bonaire en uw vakantie is helemaal compleet!

Resort Bonaire
Bonaire, Sint-Eustatius en Saba - Bonaire

Sunset Beach Resort
Bonaire, Sint-Eustatius en Saba - Bonaire