Bonaire Resorts
Duikvakantie Bonaire

Duiken Bonaire

  • Luxe hotelkamers en appartementen
  • Prachtige onderwaterwereld
  • Meer dan 80 duikspots

Duikvakantie op Bonaire

De onderwaterwereld van Bonaire is prachtig! Voel het warme water en ontdek prachtige koraalriffen en kleurrijke tropische vissen. Dit prachtige toneel kun je het beste bewonderen tijdens een duikvakantie op Bonaire. Bonaire wordt niet voor niets het ‘Diver’s Paradise’ genoemd. Het Caribische eiland is bij velen favoriet om te snorkelen, te duiken, een duikcursus te volgen of een duikbrevet te halen. Naast de wateren van Bonaire is ook het eiland Klein Bonaire met haar parelwitte stranden een duikparadijs. Er zijn in totaal meer dan 80 duikspots op Bonaire en Klein Bonaire voor zowel kantduikers als bootduikers. U loopt bij de meeste van de duikstekken dus vanaf het strand direct het water in. Niet alleen het zicht, de koraalriffen en de felgekleurde vissen zijn schitterend. Bonaire is ook een bekende en belangrijke nestplaats voor zeeschildpadden. Wanneer u op vakantie naar Bonaire gaat is duiken een absolute must-do!

Sfeerimpressie duiken op Bonaire

Duikvakantie bij Bonaire Resorts

Wanneer u op duikvakantie op Bonaire bent is het fijn om te verblijven in een luxe appartement of hotelkamer met een 5-sterren PADI duikschool op locatie! Na een heerlijke dag waarin u de prachtige onderwaterwereld van Bonaire hebt bewonderd kunt u optimaal genieten en tot rust komen op een van onze resorts. Resort Bonaire ligt dicht bij Kralendijk, aan de westkust van Bonaire, en vlak bij tal van mooie duiklocaties en duikscholen waar u lessen kunt nemen of uw duikbrevet kunt halen. Sunset Beach Resort ligt direct aan het strand wat het perfect maakt om te duiken op Bonaire. Bij Bonaire Resorts kunt u een hotelkamer of vakantie-appartement huren voor 2 tot 10 personen. Tijdens uw verblijf bij Bonaire Resorts geniet u niet alleen van de perfecte locatie van de resorts maar ook van de faciliteiten. Relax op een ligbed aan het zwembad, drink een cocktail in de poolbar en deel uw laatste vakantiekiekjes met het thuisfront via ons gratis Wifi-netwerk. 

 

Dive Friends Bonaire

In samenwerking met 5-sterren PADI duikschool Dive Friends Bonaire kunt u voor al uw snorkel- en duikervaring bij ons op het resort terecht. Resort Bonaire is één van de met 8 full-service locaties van Dive Friends Bonaire op het eiland. Zij zorgen dat het duiken op Bonaire zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk gemaakt wordt voor al onze gasten. Zo bieden zij PADI gecertificeerde duikcursussen en specialty-cursussen aan. Ook kunt u uw eigen duikuitrusting in een af te sluiten locker achterlaten. Wel zo handig! Heb je geen eigen materiaal kunnen deze eenvoudig gehuurd worden bij de duikschool. Maak gebruik van onze faciliteiten en activiteiten in het resort of van de overige locaties van Dive Friends Bonaire op het eiland.

De duiklocatie is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur.

 

Onze favoriete duiklocatie’s

Alle duik- en snorkelplaatsen zijn te herkennen aan de gele stenen aan de kant van de weg. Voor snorkelaars is het aan te bevelen om waterschoenen te gebruiken.

Tip 1: Salt Pier

De must-do duik- en snorkelspot van Bonaire! De pilaren en platforms zorgen voor schaduw en trekken ontzettend veel onderwaterleven aan. Het is een ondiepe duik wat het geschikt maakt voor duikers van alle niveaus. Ook voor snorkelaars is het een geweldige plek. In het ondiepe, tussen de kant en de pier, worden regelmatig zeeschildpadden, zeepaardjes en octopussen gespot. Goed om te weten: wanneer er een schip aan de pier lig mag er niet worden gedoken en/of gesnorkeld!

Tip 2: Andrea I en II

Gelegen in een rustige baai vind je Andrea I of Andrea II. Een mooie duik- en snorkelstek met afwisselend hard en zacht koraal. Ideaal voor beginnende duikers/snorkelaars. Er liggen vaak boten van georganiseerde snorkeltrips, maar vanaf de kant is het, met waterschoenen, prima te bereiken.

Tip 3: Bari Reef

Bari Reef heeft een makkelijk ingang tot het water. De locatie heeft een grote biodiversiteit. Voor de snorkelaars is het aan te raden om zich te focussen op de ingestorte pier direct na de ingang. Er staat een klein vervallen gebouwtje op de kant. Rondom de blokken van de pier zitten vaak veel vissen.

Tip 4: Hilma Hooker

De Hilma Hooker is de enige ‘echte’ recreatieve wrakduik op Bonaire. Er zijn wel meerdere kleine wrakjes, maar de Hilma Hooker is met haar 72m toch wel de meest interessante. Op 12 september 1984 is het vrachtschip gezonken tussen 2 riffen. Het wrak ligt op haar kant, evenwijdig aan de kust. De bovenkant is op zo’n 18m diep en het diepste punt is zo’n 28m diep. Hierdoor is het wrak geschikt voor advanced recreatieve duikers. Het is niet aan te raden om het wrak te betreden.

Tip 5: Karpata

Vanaf de parkeerplaats betreed je via een paar treden het koraalstrand. Het beste kun je via de rechterkant van het platform het water ingaan. De bodem is erg rotsachtig met veel versteend koraal. Eenmaal in het water is het maar een heel klein stukje zwemmen naar het prachtige, heuvelachtige koraalrif. Op dagen met veel wind kan het water hier wat ruwer zijn.

 
 

Veelgestelde vragen over duiken op Bonaire:

⏰ Wat is de beste tijd om te duiken op Bonaire?

U kunt het hele jaar door duiken op Bonaire. Van november t/m februari valt de meeste regen (dit is echter nog steeds weinig) en van juni t/m september is het erg warm. Wanneer u ook besluit te gaan duiken op Bonaire, u kunt er het hele jaar door het mooiste koraal van het Caribisch gebied en de meest prachtige vissoorten bewonderen.

🤿 Wat zijn goede tips voor duiken op Bonaire?

Op de duikplekken van Bonaire zijn de stranden voornamelijk bezaaid met steentjes, schelpjes en koraalresten. Het is dan ook belangrijk om duikschoentjes te dragen! Een andere tip is: ontdek veelzijdige duikplaatsen op Bonaire. Zo is Zoutpier dé duikspot van Bonaire. Met wat geluk spot je hier zelfs een octopus!

🐟 Waar duiken op Bonaire zonder brevet?

Wanneer u nog niet in het bezit bent van een duikbrevet kunt al wel vast duiken op Bonaire. Maak onder begeleiding van een ervaren instructeur een proefduik. Of neem duiklessen bij onze duikschool op Bonaire. In samenwerking met Dive Friends kunt u duiklessen in het zwembad van het resort om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duiken op Bonaire. Uiteraard kunt u ook duiklessen nemen in de zee.

8,8

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,8.