Bonaire Resorts
Bonaire Resorts

Bezienswaardigheden Bonaire

Bezienswaardigheden op Bonaire die u gezien moet hebben!

Bonaire: tropische temperaturen, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. U denkt dan vast meteen aan een zonvakantie. Maar Bonaire is niet alleen populair om haar prachtige stranden en azuurblauwe zee. Er zijn ook veel leuke bezienswaardigheden in Bonaire om te bezoeken tijdens uw vakantie. Wat dacht u van een stukje geschiedenis of het unieke eiland Klein Bonaire? Wij vertellen u graag meer over de tofste bezienswaardigheden op Bonaire!

Bonaire Resorts

🐚 De onderwaterwereld van Bonaire

Dit is dé topattractie van Bonaire. Hiervoor brengen jaarlijks vele toeristen hun vakantie door op Bonaire. In het water van Bonaire vind je ontzettend veel koraal en daardoor ook prachtige zeedieren. Dit is een perfecte locatie om te snorkelen of duiken. Het is bovendien ook erg goed toegankelijk. U loopt het water in en belandt zo in de adembenemende onderwaterwereld met volop koraal, vis, waterplanten en andere zeedieren. Één van de bezienswaardigheden op Bonaire die u gezien moet hebben!

🛖 Slavenhuisjes

Vroeger, in de tijd van de slavernij, draaide de economie van Bonaire voornamelijk op de zoutwinning. Tegenwoordig is hier nog weinig mankracht voor nodig, maar vroeger waren het de slaven die de zware werkzaamheden moesten verrichten. De slaven sliepen 13 jaar lang in zeer kleine huisjes die zich bevonden tussen de zee en de zoutpannen. Momenteel vormen de slavenhuisjes historisch erfgoed dat u gratis kunt bezoeken. Op Bonaire een interessante bezienswaardigheid en toeristische trekpleister. 

🌺 Donkey's Sanctuary

Donkey’s Sanctuary is een ezelopvang op Bonaire dat is opgericht in 1993. Deze organisatie vangt zieke, gewonde en verwaarloosde ezels op en zorgt ervoor dat de ezels zich weer beter voelen. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven aan bewoners van Bonaire, op scholen en aan toeristen over de leefwereld van ezels. Op dit moment wonen er meer dan 700 ezels. U kunt een bezoek brengen aan deze opvang en er ezels voeren en met ezels lopen. Tevens is er een tuin met schildpadden en leguanen.

 
➤ Swipe voor meer afbeeldingen ➤

🌊 Saliñas

Op Bonaire vindt u een groot aantal saliñas, oftewel zoutmeren. Deze saliñas vindt u in het noorden van Bonaire, in het Washington-Slagbaai nationaal park. Een saliña is een meer waar veel water in kan stromen, maar geen water uit kan stromen. De saliñas zorgen ervoor dat er niet teveel regenwater de zee instroomt, waardoor ze van grote ecologische waarde zijn. Bovendien vangen ze ook modder op, zodat het koraalrif niet aangetast wordt. Bij de Saliñas vindt u een groot aantal vogels, zoals flamingo’s. Saliñas zijn dus een ideale plek voor vogelliefhebbers.

🖼️ Bonaire Museum

Brengt u een bezoek aan Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire? Vergeet dan niet om eens langs te gaan bij Bonaire Museum. Het museum is een prachtig herenhuis vol gezelligheid dat u gratis kunt bezoeken. Dit museum is het enige officiële museum op Bonaire. Één van de bezienswaardigheden op Bonaire vol historie! Het museum is officieel geopend in 1988. Bekijk de diverse voorwerpen zoals meubels, schilderijen, fotocollecties en schelpen-collecties en maak kennis met het verleden van Bonaire.

Bonaire Resorts

🏝️ Klein Bonaire

Op slechts 800 meter van Bonaire ligt het adembenemende en onbewoonde eiland Klein Bonaire. Het heeft een oppervlakte van 6 km² en beschikt over een heerlijk zandstrand. U vindt er diverse diersoorten, zoals zeeschildpadden. Tevens beschikt Klein Bonaire over drie kleine saliñas. In het water bij Klein Bonaire kunt u prachtig snorkelen en duiken terwijl u de meest kleurrijke vissen kunt bewonderen. Klein Bonaire is te bereiken met watertaxi’s, die meerdere keren per dag uitvaren.  

Bonaire bezienswaardigheden

De hierboven genoemde bezienswaardigheden op Bonaire zijn slechts een greep uit alle mogelijkheden. U kunt het bezoeken van de bezienswaardigheden combineren met een heerlijke vakantie op onze Bonaire Resorts. Hier beleeft u een ontspannen en luxe vakantie op unieke locaties in prachtige appartementen voor maximaal 10 personen. De topfaciliteiten, zoals een poolbar, duikschool en zwembad maken uw vakantie op Bonaire tot een vakantie om niet te vergeten! Wanneer bezoekt u op Bonaire één van de bezienswaardigheden terwijl u overnacht in onze resorts?

 
 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees onze andere blogs! ⤵