Bonaire Resorts
Vervoer Bonaire

Vervoer op Bonaire

Vervoer op Bonaire

U bent straks eindelijk op Bonaire! Nu wilt u natuurlijk ook lekker dit mooie eiland gaan verkennen, maar vergist u zich niet; Bonaire is groter dan u denkt. Het is dus handig om te kiezen voor gemotoriseerd vervoer op Bonaire. De afstand van Kralendijk naar Washington Slagbaai National Park is bijvoorbeeld al meer dan 20 km. Vervoer op Bonaire is echter anders dan in Nederland. Auto's rijden dan wel rechts, maar de rijstijl verschilt enorm met die van ons. Wij raden u dus aan voorzichtig te rijden.

Autoverhuur op Bonaire

Een auto huren op Bonaire kan gewoon bij Bonaire Resorts! U heeft de keuze uit twee soorten:

🚗 Suzuki Spresso voor $55 per dag

🚗 Kia Picanto voor $49,50 per dag 

Ook is een auto huren op Bonaire mogelijk bij aankomst op Flamingo Airport Bonaire, maar ook al vanuit Nederland. Autoverhuur op Bonaire wordt geleverd door lokale en internationale bedrijven. Om alle delen van het eiland goed te kunnen bereiken raden wij u aan om een terreinwagen te huren, ook omdat de wegen op het eiland regelmatig slecht zijn onderhouden. Voor het huren van een auto moet u aan kunnen tonen minimaal 21 jaar te zijn en in bezit zijn van een geldig rijbewijs. In principe zult u daarnaast altijd een borgsom moeten betalen. Dit kan ook met creditcard. Goed om te weten: op Bonaire wandelen wilde geiten, ezels en andere dieren zo de weg over, houdt daar dus altijd rekening mee en pas uw snelheid daarop aan.

Onze tips!

🚗 Sunset Carrental

🚗 AB Carrental Bonaire

Vervoer

Scooterverhuur & motorverhuur op Bonaire

U kunt er ook voor kiezen een scooter te huren op Bonaire, of wellicht een motor te huren op Bonaire. Vanaf deze tweewielers is het namelijk heerlijk om door het prachtige landschap van Bonaire te rijden. Ze verbruiken daarnaast minder brandstof en u kunt ze overal parkeren. Scooterverhuur en motorverhuur op Bonaire is ook alleen mogelijk bij het tonen van uw identiteits- en rijbewijs en de betaling van borg. Vaak kunt u dit bedrag betalen met uw creditcard.

Onze tip!

🛵 Macho Scooters

 

Diverse motorverhuurbedrijven op Bonaire

🏍️ Bonaire Motorcycles

🏍️ Motorcycle Shop Bonaire

Scooter

Taxi's op Bonaire

Het huren van taxi's op Bonaire is een goede optie als u ervoor kiest om liever niet zelf te rijden. Taximeters kennen ze niet op het eiland, maar in elke taxi kunt u de tarievenlijst inzien. Aangezien u van tevoren dus altijd weet wat de kosten zullen zijn, zult u nooit teveel betalen voor taxi's op Bonaire. Taxi's zijn verkrijgbaar op Flamingo Airport Bonaire en bij de grotere hotels. Het is vaak niet mogelijk om taxi's onderweg of in de stad te huren. Huurt u echter een taxi voor een langere tijd, dan kunt u de chauffeur bijvoorbeeld vragen om alle mooie plekjes van het eiland te laten zien.

Openbaar vervoer op Bonaire

Openbaar vervoer op Bonaire bestaat eigenlijk niet. Er is geen trein en er rijden geen bussen op schematische tijden. Sterker nog zelfs het wachten op een eventuele bus bij een halte is niet mogelijk, want de bussen komen alleen als u ze zelf bestelt. Eigenlijk zijn het dus gewoon taxi's en dus zijn er betere manieren om bij uw accommodatie op Bonaire te komen. Dit betekent een auto, scooter, motor of taxi huren en lekker uw eigen plan trekken voor uw vervoer op Bonaire. Zo kunt u dus genieten van het zonnige Bonaire op de momenten dat u dat wilt.

Lees ook onze andere blogs ⤵️