Bonaire Resorts
5x de mooiste wandelroutes Bonaire

5x de mooiste wandelroutes op Bonaire

Wandelen op Bonaire: onze top 5 wandelroutes

U zult het zeker niet verwachten, maar met ruim 300 kilometer aan natuurpaden is Bonaire uitermate geschikt om te wandelen. Op het eiland heerst veel rust en is prachtige natuur te vinden. Niet alleen onder water, maar ook boven het water is van alles te ontdekken. Het zuiden van Bonaire is vlak, maar hoe meer u richting het noorden gaat, hoe heuvelachtiger het wordt. Met deze walhalla locaties ontbreekt het aan niets voor wandelliefhebbers.

Bonaire Resorts

🥾 Dos Pos in Rincon

Dit is een stevige wandeling op Bonaire van een uur en begint bij de put en windmolen van Dos Pos. Dit is tevens de plek waar u de auto kunt parkeren. Deze wandeling heeft wat lichte hellingen en leidt u door de ruige natuur van Rincon. De roze stenen op de weg tonen u de juiste route. Het pad begint met een klim door bebost terrein. Onderweg liggen veel losse stenen, dus het is hier tijdens het hiken op Bonaire goed uitkijken. Ondertussen wordt u, na een tijdje wandelen, getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Gotomeer. Wie weet spot u lora's en cara cara's, bekende vogelsoorten die regelmatig in dit gebied vliegen. 

🥾 Montaña wandelroute in Rincon

Ook hier begint de wandelroute op Bonaire bij de molen van Dos Pos. De route duurt 1,5 uur en stijgt constant. Montaña betekent berg en dat gaat u ook merken. U loopt eerst richting het Gotomeer, u vindt dan een pad met roze stenen. Dit is het startpunt. Het eerste gedeelte bestaat uit een vlakker pad met begroeiing, het laatste gedeelte is pittig en uitdagend. Om bij het hoogste punt te komen moet u over een steil gedeelte lopen met losliggend gesteente, wat het erg glad maakt. Eenmaal boven wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de zee en de heuvels. De top van de berg is het einde van de wandelroute. Loop hetzelfde pad weer terug naar de parkeerplaats bij Dos Pos.

Washington Slagbaai NP

🥾 Roi Sango in Rincon

In tegenstelling tot de andere twee wandelroutes in Rincon is deze hike op Bonaire gemakkelijk te doen in ongeveer 45 minuten. Ook is deze wandelroute op Bonaire vlakker. U wandelt hier in half schaduw en met een lichte glooiing. Volg de roze markering tot de grote rotspartij, tevens de ideale plek om van het uitzicht te genieten. Onderweg ziet u veel inheemse bomen, waaronder enkele oude bomen met takken die in fascinerende patronen zijn gedraaid. Er is een platform dat u kunt beklimmen om over de bomen heen naar de zee te kijken.

🥾 Red Hill trail

Dit is een pittige wandelroute van ongeveer 1,5 uur die in het gebied Bara di Karta ligt. De Red Hill trail loopt over de rode heuvel, naar het strand van Lagun en terug langs de ruige oostkust. U kunt dus ook genieten van een heerlijke duik in de zee. Tijdens het hiken op Bonaire begeeft u zich op grotendeels vlak terrein met weinig schaduwplekken. Na de klim op de Red Hill begint een korte afdaling en komt u bij de Lagun met aan de rand hiervan een mangrovebos. Vervolgens komt u uit bij de ruige oostkust, waar de golven op de rotsen beuken, een spectaculair schouwspel.

Bonaire

🥾 Tras de Montaña op Seru Largu

Tras de Montaña is een eenvoudige hike op Bonaire van ongeveer 45 minuten. Sera Largu is een heuvel van 123 meter hoog waar zich een monument op bevindt, een groot kruis dat van ver al is te zien. Vanaf hier heeft u uitzicht op Kralendijk, het Pekelmeer en Klein Bonaire. Naast dit monument is een wandelroute aangelegd. Hier staan prachtige Brazil bomen en komt u regelmatig geiten tegen. 

Wandelen en overnachten op Bonaire

Een wandelvakantie op Bonaire is dus zeker aan te raden. Combineer het wandelen met een heerlijke vakantie op Bonaire Resorts en geniet van alle luxe en comfort. Onze appartementen bieden plek aan maximaal 10 personen en beschikken over een ruim balkon en airco. De parkfaciliteiten maken uw verblijf helemaal compleet. Wanneer komt u hiken en overnachten op Bonaire?

 
 

Resort Bonaire
Bonaire, Sint-Eustatius en Saba - Bonaire

 

Sunset Beach Resort
Bonaire, Sint-Eustatius en Saba - Bonaire

Bekijk ook onze andere blogs voor meer inspiratie