Bonaire Resorts
Dieren op Bonaire

Dieren op Bonaire

Dieren op Bonaire

Bent u ook gek op dieren in allerlei soorten en maten? Dan bent u bij Bonaire Resorts aan het juiste adres! Op het eiland zijn namelijk heel veel dieren te vinden die u in Nederland niet gaat spotten. Zo viert u niet alleen een heerlijke vakantie op een prachtig eiland, maar kunt u ook nog eens genieten van de natuur én nieuwe dieren op Bonaire leren kennen! Sommige soorten komen zelfs alleen voor op de ABC-eilanden. Dat zijn nog eens de foto's en verhalen waar u mee thuis kunt komen. In dit blog leest u wat voor dieren op Bonaire u allemaal kunt spotten en welke u zeker niet mag missen!

Reptielen

Qua dieren op Bonaire komt u veel verschillende soorten reptielen tegen. Op de drie eilanden in totaal kunt u ongeveer zestien soorten vinden. Een van de bekendere soorten fauna op Bonaire die u gemakkelijk kunt vinden is de blauwgekleurde hagedis: Cnemidophorus Murinus Ruthveni. Deze hagedis valt gemakkelijk op, maar is heel snel. Houdt uw camera dus in de aanslag! Een kleine boomhagedis is de totèki. Deze hagedis is er eentje met een opvallend trucje. Zodra het wil paren met een vrouwtje of een dier wil waarschuwen voor gevaar, zet het een oranje-gele keelzak op. Een mooi gezicht om te zien en leuk om een keer te aanschouwen. Er is een reptiel dat u écht gezien moet hebben als een van de indrukwekkendste dieren op Bonaire: de leguaan. De bijzondere leguaan op Bonaire kan tot 1,5 meter lang worden en meer dan 40 kg wegen. Doordat de leguaan op Bonaire in Washington Park inmiddels is gewend aan mensen, kunt u hier heel dicht bij de dieren komen.

Leguaan Bonaire

Vogels

Naast de reptielen is er nog veel meer bijzondere fauna op Bonaire. Dieren op Bonaire die u zeker gezien moet hebben tijdens uw vakantie zijn de flamingo's. Er zijn ruim 200 vogelsoorten op Bonaire, maar de flamingo is wel de meest bekende onder de toeristen. Het is erg leuk om aan het strand te liggen en uit te kijken op de roze vogels die in het water lopen. Dat is toch wel het ultieme vakantiekiekje! De flamingo is het nationale symbool van Bonaire. Overal ziet u zijn beeltenis en kleuren. Bewonder ze in het flamingoreservaat bij het Pekelmeer of bij het Gotomeer. Naast de flamingo op Bonaire komt u de geelvleugelamazone tegen. Dit is een papegaaiensoort met de kleurencombinatie groen met gele kop. Samen met de gele troepiaal en het suikerdiefje zijn dit beschermde vogelsoorten op Bonaire. Ook komt u vast en zeker de bruine pelikaan tegen. De robuuste vogel is overwegend zilvergrijs en bruingekleurd. Ze worden vaak gezien in vissershaventjes om een gratis maaltijd te scoren. Het vissershaventje van Lac Bay is één van de hotspots van de bruine pelikaan. 

Flamingo Bonaire

Zeeschildpadden

Van de zeven zeeschildpadsoorten kunnen er drie gespot worden in de wateren van Bonaire. Deze drie soorten zijn de dikkopschildpad, groene zeeschildpad en karetschildpad. De groene zeelschildpad is de grootste en kan wel 230 kg wegen. Ze zetten hun eieren af op de brede zandstranden. Klein Bonaire, het kleine eilandje voor de kust van Kralendijk, is de belangrijkste nestplaats voor de zeeschildpadden. U vindt ze ook bij Lac Bay vanwege de zeegrasvelden die er groeien, een belangrijke voedselbron voor de zeelschildpadden op Bonaire.

Zeeschildpad Bonaire

Ezels

Naast de vogels, reptielen en zeeschildpadden op Bonaire is er ook nog een aantal dieren dat op het eiland is losgelaten in de koloniale tijd door de Spanjaarden en Nederlanders. √Č√©n hiervan is de ezel. Op Bonaire is een ezelopvang, Donkey Sanctuary,¬†die zich inzet om alle ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. U kunt hier met uw eigen auto rondrijden tussen de honderden ezels. Bij de ingang kunt u wat lekkers kopen om de ezels te voeren. Ze steken graag hun snuiten door het autoraam voor eten. Een leuk uitje voor jong en oud!

Ezels Bonaire

Dieren op Bonaire spotten vanaf Bonaire Resorts

De ideale uitvalsbasis om dieren op Bonaire te spotten tijdens uw vakantie is Bonaire Resorts. Wij beschikken over twee resorts met luxe appartementen voor maximaal 10 personen. Als gast maakt u optimaal gebruik van de parkfaciliteiten, zoals het zwembad, de poolbar en de duikschool! Ontdek de fauna op Bonaire vanaf Bonaire Resorts.