Bonaire Resorts
Het weer op Bonaire

Weer op Bonaire

Het weer op Bonaire

Laten we eerlijk zijn: de zon is natuurlijk voor u de belangrijkste reden om naar Bonaire te gaan. Bonaire behoort immers tot de zonnigste delen van ons koninkrijk met gemiddeld 8 zonuren per dag. Dit betekent dat de zon eigenlijk altijd schijnt op dit eiland en de temperaturen het hele jaar door gemiddeld op de 30 graden Celsius liggen. 's Avonds zakt het kwik naar gemiddeld 20 graden en blijft het nog heerlijk zwoel. Kortom: het weer op Bonaire is gewoon altijd lekker en daarom is het eiland voor velen de favoriete vakantiebestemming.

Weer op Bonaire

Wat is de beste tijd om naar Bonaire te gaan?

Bonaire is het hele jaar geschikt als vakantiebestemming, vanwege de tropische temperaturen. Toch kent de Nederlandse Antillen, waar Bonaire een onderdeel van is, een regenseizoen tussen de maanden oktober en januari. Deze periode haalt net het aantal milimeters om ook daadwerkelijk als regenseizoen door het leven te gaan. Het is dus zó weinig dat je er bijna geen last van hebt. Wilt u de kans op neerslag liever vermijden? Kies er dan voor om te reizen binnen de periode februari tot en met juni, want dat is de beste reistijd voor Bonaire. 

De periode tussen zonsopkomst en zonsondergang duurt op Bonaire gemiddeld 12 uur. Het eiland ligt vlak bij de evenaar en dus is dit het hele jaar constant. Het weer op Bonaire bestaat uit 8 zonuren per dag, wat betekent dat er per dag dus 4 uur bewolking is. Een hele dag bewolking komt echter weinig voor en dit gebeurt vooral in september. Vaker wordt het weer op Bonaire gekenmerkt door een blauwe hemel met wat prachtige wolkenformaties boven een helblauwe zee. Een verschil van dag en nacht dus met het vaak bewolkte Nederland. 

Hoe warm is het op Bonaire in december?

Het klimaat van Bonaire is vrijwel gelijk gedurende het hele jaar. Al is er in het vroege najaar wel sprake van een 'regenseizoen'. Er zal echter niet meer dan gemiddeld 61-100 mm neerslag per maand vallen. De temperatuur op Bonaire blijft daarbij over het hele jaar gewoon heerlijk boven de 30 graden, dat geldt ook voor het weer in december met een maximum temperatuur van 30 graden. Vanaf januari neemt de neerslag alweer af. Laat dit nu net de koudste maand zijn in Nederland. Een perfecte reden om dus een ticket te boeken en te genieten van een winterzonvakantie op Bonaire! Houd u echter wel rekening met de zonkracht. De overstap van het winterse Nederland naar het zonnig Bonaire is immers aanzienlijk.

Wat is het gemiddelde zeewatertemperatuur op Bonaire?

Onderwater is het klimaat op Bonaire net zo lekker als dat het bovenwater is. De zeetemperatuur valt nooit onder de 25 graden gemiddeld en is zelfs het hoogst wanneer in Nederland het najaar intreedt. De zee bij Bonaire is daarmee heel goed geschikt voor liefhebbers van duiken, snorkelen, surfen, of andere watersporten. Het Bonaire National Marine Park is alleen al hierom een geliefde bestemming van watersporters en dan is er ook nog eens een prachtig koraalrif aanwezig. De stroming in de zee kan echter in het najaar wel wat ruwer zijn en watersporters wordt aangeraden hier rekening mee te houden. Wist u dat Resort Bonaire ook een eigen duikschool heeft? Hier kunt u uw duikspullen huren, diverse arrangementen boeken of duiklessen nemen in het zwembad! De duiklessen zijn ideaal wanneer u op een laagdrempelige manier kennis wilt maken met duiken. U kunt nog altijd daarna een poging wagen in de zee.

Wat voor klimaat heeft Bonaire?

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat met maximumtemperaturen rond de 30-32 graden. Via de onderstaande button kunt u de klimaattabel van het weer op Bonaire maandelijks vergelijken. Duidelijk is dat de temperatuur op Bonaire vrijwel het hele jaar constant is, maar dat er vanaf september tot en met december wel een verhoogde kans op neerslag is. Al met al is het klimaat echter ronduit geweldig te noemen voor uw vakantie naar Bonaire en zult u zeker een gezond kleurtje opdoen. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat Bonaire het gehele jaar door een ideale vakantiebestemming is, alleen voor het weer op Bonaire wilt u al een ticket boeken!

 

Bent u klaar voor een onvergetelijke vakantie op Bonaire? U kunt bij ons overnachten op Bonaire op twee resorts: Resort Bonaire en Sunset Beach Resort. Beide resorts bieden luxe appartementen en leuke faciliteiten voor jong en oud. Het weer op Bonaire maakt een vakantie wel érg aantrekkelijk!