Bonaire Resorts
Beste duikplekken Bonaire

Beste duikplekken Bonaire

Beste duikplekken op Bonaire

Bonaire is dé perfecte duikbestemming. Niet voor niets wordt Bonaire Diver's Paradise genoemd! Waarom? De duikplekken zijn beschermd tegen stroming of liggen in de luwte, wat maakt dat Bonaire een van de beste plekken ter wereld is om een nieuwe certificering te behalen. Ook ligt Bonaire buiten de orkaanzone, waardoor het koraal nooit wordt aangetast. Om het koraalrif nog meer te beschermen worden sommige duiklocaties op Bonaire met een gele steen gemarkeerd met het opschrift 'enter' en 'exit'. Op deze manier probeert men het koraal maximaal te ontlasten. Het eiland heeft meer dan 60 duikspots en herbergt prachtige koraalriffen en kleurrijke tropische vissen. Ontdek de beste duikspots van Bonaire voor uw duikvakantie in deze blog. 

Duiken Bonaire

🤿 Karpata

Karpata is een van de mooiste duikplekken op Bonaire. Het is gelegen in het noorden van het eiland, op 13 kilometer van Kralendijk en ligt op de voormalige plantage Karpata. Deze duikstek is populair om haar goede zicht en prachtige onderwaterpanorama's. Ook is het de ideale plek om schildpadden te spotten. Karpata is te bereiken via een kantduik of bootduik. Bootduikers kunnen gebruik maken van een gele boei die bij het rif ligt, zodat ze niet hoeven te ankeren. Kantduikers bereiken het strand via een paar treden. Daar ligt een grote betonnen plaat, de beste instapplek om te duiken. Eenmaal onder water begeeft u zich snel over een heuvelachtige onderwaterwereld met prachtige koraalformaties. 

🤿 Hilma Hooker

Gelegen in het zuiden van Bonaire aan de westkust ligt Hilma Hooker. Op deze duiklocatie is een wrakduik te maken naar de gezonken Hilma Hooker, een vrachtschip van ruim 70 meter lang dat dicht bij de kant ligt. Het diepste punt ligt op 30 meter. Het is de enige wrakduik op Bonaire op recreatieve diepte. Het wrak binnengaan is mogelijk als u een gekwalificeerde wrakduiker bent. Maar alleen al het verkennen van de buitenkant van het wrak zorgt voor een geweldige duik.

Hilma Hooker

🤿 White Slave

White Slave behoort ook tot een van de beste en mooiste duikspots van Bonaire. De duikplek is gelegen aan de zuid-westkust bij de voormalige slavenhuisjes. Bij White Slave duikt u op een zandplaat, waar grote adelaarsroggen en atlantische roggen leven. De start is rotsachtig en u moet een flink stuk zwemmen naar het rif. Echter wordt u beloond op een onderwaterwereld met een scala aan koralen. Op deze duiklocatie op Bonaire vindt u naast koralen ook schildpadden, doktersvissen en schoolmeesters. Het rif is een prachtige combinatie van harde en zachte koralen.

🤿 Zoutpier

Een duikplek op Bonaire wat u niet mag missen is Zoutpier, ook gelegen in het zuiden van Bonaire aan de westkust. Niet persé vanwege het rif, maar vanwege de grote scholen vissen die schuilen onder de platforms. De Zoutpier heeft een grote aantrekkingskracht op vele vissoorten zoals snappers, grunts, schoolmeesters, makrelen, vaak ook barracuda's en soms een octopus of een schorpioenvis. Goed om te weten: als er een boot ligt, mag er niet worden gedoken. 

Duiken Bonaire

🤿 1000 steps

1000 steps bevindt zich in het noorden aan de westkust. Deze duiklocatie op Bonaire ligt onder aan een prachtige klif die te bereiken is met een trap, in werkelijkheid 72 treden. De entree van de duikplek is makkelijk en eenmaal op het zand duikt u eenvoudig naar de bonte koraalformaties die al ondiep te vinden zijn. Dit maakt het ook een geschikte plek om te snorkelen. Houd er rekening mee dat de "1000 steps" na een inspannende duik, wel een uitdaging is om te beklimmen met de hele duikuitrusting.

🤿 Vista Blue

Deze duikspot op Bonaire ligt nabij het zuidelijkste puntje van het eiland. Vista Blue bestaat uit een ondiep plateau dat doorloopt tot een diepte van ongeveer 9 meter. De plek is geliefd vanwege de zachte koraaltuinen. De rifwand zelf loopt steil naar beneden en is dicht begroeid met wuivende zachte koralen. Tijdens het duiken komt u vlindervissen, keizersvissen en zeebaarzen tegen. Ook is het mogelijk om barracuda's, makrelen en pijlstaartroggen te spotten. 

Overnachten bij Bonaire Resorts

Wilt u ook al deze duiklocaties op Bonaire ontdekken? Combineer het duiken dan met een vakantie op Bonaire Resorts. Onze resorts liggen aan of vlak bij het strand en beschikken over comfortabele appartementen. Alles wat u nodig heeft is aanwezig. Wilt u leren duiken? Een van onze resorts, Resort Bonaire, heeft een eigen duikschool waar u duiklessen kunt nemen en duikexcuries kunt afnemen. De beste en mooiste duikplekken op Bonaire ontdekken doet u vanaf Bonaire Resorts.

 
 

Lees ook onze andere blogs ⤵️