Bonaire Resorts
Mooiste natuurplekken Bonaire

Mooiste natuurplekken Bonaire

Top 6 natuur hotspots op Bonaire

Bonaire is een prachtige zon-, zee- en strandbestemming en is perfect voor watersport dankzij de ideale weersomstandigheden. Bonaire heeft echter meer te bieden dan dat. Het eiland biedt, ook boven het wateroppervlak, prachtig natuurschoon. Van nationale parken en lagunes tot de mangrovebossen. We delen graag de mooiste natuurplekken van Bonaire in deze blog. Laat u inspireren!

Schildpad

Bonaire National Marine Park

Bonaire National Marine Park is het eerste marinepark in de wereld. U komt hier veel soorten vissen, schildpadden en koraal tegen, waardoor u hier prachtig kunt snorkelen en duiken. Het is alsof u in een enorm aquarium rondzwemt, de vissen zijn namelijk tam omdat er niet meer op ze gejaagd mag worden. Tegenwoordig moeten bezoekers die toegang willen hebben tot het park een speciale Nature Fee kopen, wat tevens bijdraagt aan het beschermen van het park. Bewonder de betoverende onderwaterwereld!

Washington Slagbaai National Park

Een van de mooiste parken op Bonaire is Washington Slagbaai National Park (WSNP) gelegen in het noorden van het eiland. Het nationaal park heeft een bergachtig terrein waar onder andere cactuswouden, aloëvelden, rotsformaties, zoutmeren en kalksteengrotten te vinden zijn. Hierdoor komen er ook tal van bijzondere planten en dieren voor, zoals leguanen, hagedissen, papegaaien en flamingo's. Trek goede wandelschoenen aan zodat u optimaal kunt genieten van het WSNP. De hoogste berg van het eiland, de Brandaris, bevindt zich in dit nationaal park en is 241 meter hoog. Beklim de Brandaris of kom snorkelen op de vele verlaten strandjes.  

Bonaire

Klein Bonaire

U bereikt het eilandje Klein Bonaire met een watertaxi die dagelijks vanuit Kralendijk vertrekt. Dit onbewoonde eiland is een broedplaats voor schildpadden. Er zijn weinig eilanden van dit formaat die onbewoond zijn in de Caribische archipel, wat Klein Bonaire uniek maakt. Er komen 54 verschillende diersoorten voor en het eiland beschikt over 3 zoutmeertjes. Deze trekken flamingo's aan. Deze natuur hotspot op Bonaire is vooral geliefd onder duikers en snorkelaars maar ook wandelaars komen aan hun trekken. U wandelt in 4 uur het eilandje rond. Zorg dus voor voldoende water wanneer u dit stukje natuur op Bonaire bewondert.

Lac Bay

Bewonder de prachtige azuurblauwe lagune van ruim 700 hectare aan de zuidoostkant van Bonaire. Lac Bay bestaat uit een open water gebied, weelderige mangrovebossen en twee schiereilandjes: Lac Cai en Sorobon. Het mangrove gebied van Lac Bay is uniek, omdat het een voedselplaats vormt voor vogels en een belangrijke functie speelt in de voortplanting van vrijwel alle diersoorten die in de wateren leven. In het mangrovebos vindt u een grote diversiteit aan bomen, struiken, planten en dieren. Verken het gebied middels een fluisterboot of een kajak onder begeleiding en kom meer te weten over deze bijzondere plaats en de natuur op Bonaire.

Flamingo

Gotomeer

Op Bonaire de natuur bewonderen kunt u ook doen bij het Gotomeer; een zoutwaterlagune in het noorden van het eiland, aan de rand van het Washington Slagbaai National Park. Het Gotomeer is een belangrijk natuurgebied voor de flamingo. Wilt u flamingo's spotten, dan moet u zeker bij het Gotomeer zijn! U heeft een prachtig uitzicht op het meer vanaf een hoog observatiepunt.

Pekelmeer

Het Pekelmeer: een meer met roze water en daarnaast witte zoutpiramides. Deze natuur op Bonaire moet u gezien hebben. Het zoutgehalte van het water verandert continu en wanneer het zonlicht weerkaatst op het water ontstaat er een prachtige paarsachtige gloed. Dit zorgt voor een surrealistisch buitenaards landschap. Het Pekelmeer is een van de vier gebieden in de wereld waar flamingo's broeden en biedt onderdak aan meer dan 10.000 flamingo's. Enerzijds wordt een gedeelte van het Pekelmeer gebruikt voor zoutwinning, anderszijds voor het beschermen van flamingo's. Toeristen zijn niet toegestaan in het verblijf, maar vanaf de weg of in de buurt van Pink Beach kunt u de vogels met een verrekijker bekijken. 

Pekelmeer

Ontdek de natuur op Bonaire vanaf onze resorts

Als u op Bonaire de natuur wilt ontdekken, is Bonaire Resorts uw ideale uitvalsbasis. Wij beschikken over twee resorts gelegen in Kralendijk met luxe appartementen en penthouses voor maximaal 8 personen. De faciliteiten op het resort maken uw verblijf helemaal compleet. Voor het verkennen van de natuur op Bonaire kunt u bij ons ook een auto huren. Zo beweegt u zich gemakkelijk over het eiland. Mogen wij u binnenkort verwelkomen?