Bonaire Resorts
Uit eten Bonaire

Restaurants Bonaire

8x De leukste restaurants op Bonaire

Wanneer u op vakantie bent, is het natuurlijk heerlijk om uit eten te gaan en de lokale keuken en eetcultuur te ontdekken. Op Bonaire kunt u goed culinair genietenbij de diverse mogelijkheden wat betreft restaurants op Bonaire. Van kleinschalig en heel lokaal tot luxe en internationaal genieten. Bonaire is een smeltpot van culturen en dit is dan ook terug te vinden in de lokale keuken. U vindt hier smaken uit alle windrichtingen! Uit eten op Bonaire is vergelijkbaar met reguliere restaurants in Nederland. Goedkope opties zijn de lokale Snėks en Truki Pan’s. De meeste restaurants op Bonaire liggen in Kralendijk, in het bruisende centrum van het eiland. Maar ook verder van Kralendijk liggen goede restaurants die zeker het bezoeken waard zijn.

Restaurant Bonaire

Onze tips

Graag delen wij met u onze top acht tips waar te gaan eten op Bonaire!

Mamma Mia Pizzeria

Mocht u een dag geen zin hebben om Bonaire Resorts "Resort Bonaire" te verlaten dan is Mamma Mia Pizzeria een uitstekende keuze! Dit restaurant ligt naast de receptie en biedt een divers assortiment aan traditionele en unieke pizza’s. Mamma Mia Pizzeria biedt een fijn terras waar u alvast de heerlijke geuren kunt ruiken terwijl uw pizza vers voor u wordt bereid in de oven. Het fijne aan Mamma Mia Pizzeria is dat u de pizza’s ook kunt afhalen en kunt opeten in uw eigen appartement. Heerlijk genieten van een verse maaltijd zonder het resort te hoeven verlaten!

Pizza Bonaire

La Cantina

Ook raden wij u restaurant La Cantina in Kralendijk aan om goed en betaalbaar uit eten te gaan op Bonaire. La Cantina ligt op 2 kilometer van Bonaire Resorts "Sunset Beach Resort". Gelegen nabij de kust met een heerlijke binnentuin biedt de keuken van La Cantina een internationale keuken maar met verse, lokale ingrediënten. Tevens hebben ze een eigen brouwerij waar ze zelf ambachtelijke bieren brouwen naast hun reeds ruime selectie aan internationale speciaal bieren. Ook biedt dit restaurant in Bonaire een verse vismarkt aan, wat betekent dat hun viskeuze op de menukaart erg divers en altijd dagvers is!

Brass Boer Bonaire

Voor echt ultiem culinair genieten op Bonaire kunt u aanschuiven bij Restaurant Brass Boer op steenworp afstand van Bonaire Resorts "Resort Bonaire". Zoals de naam wellicht al suggereert is dit het Caribische zusje van De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérėse Boer. Zij zijn al jaren Bonaire liefhebbers en met dit restaurant is een langgekoesterde wens van ze uitgekomen. Naast heerlijk eten kunt u hier ook genieten van het uitzicht en de ambiance. Restaurant Brass Boer Bonaire is namelijk gelegen vlak naast de azuurblauwe zee aan het strand. U kunt hier zowel ontbijten, lunchen als dineren en een bezoek aan dit restaurant zal zeker een hoogtepunt zijn tijdens uw verblijf op Bonaire!

Snèk en Truki Pan

Favorieten van de lokale bevolking zijn de Snėk en de Truki Pan. Een Snėk is een eenvoudig restaurant waar de nadruk meer ligt op de barfunctie en waar ook goedkope afhaalmaaltijden en lokale snacks worden verkocht. Een Snėk is dan ook een echte ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Een Truki Pan is een foodtruck waarvan de meeste een vaste locatie op het eiland hebben. Van origine zijn het broodjeskarren maar tegenwoordig zijn er allerlei lekkernijen te vinden. Een echte aanrader is Stoked Foodtruck, te herkennen met de Engelse dubbeldekkerbus, welke te vinden is bij Te Amo Beach ten zuiden van Kralendijk, 2 kilometer van Bonaire Resorts "Resort Bonaire". Hier kunt u heerlijke burgers en wraps halen en opeten op het strand. Op hetzelfde strand staat ook Kite City. Hier moet je zijn voor o.a. verse tonijn.

Uit eten Bonaire

Ocean Oasis Beach Club

Ocean Oasis Beach Club ligt op loopafstand van Bonaire Resorts "Resort Bonaire" en begrijpt hoe divers de achtergrond is van de culturen die Bonaire gevormd hebben. In dit restaurant op Bonaire vindt u dan ook een combinatie van alles wat de Caribische keuken te bieden heeft, bereid in de semi-open keuken in een traditionele houtskooloven. Tevens kunt u er heerlijk loungen en genieten van de helderblauwe zee in de schaduwrijke lounge area met comfortabele banken en zitzakken. Voor de zonaanbidders is het ook goed vertoeven op het witte zandstrand met fijne ligbedden en cabanas.

Hang Out Beach Bar - Jibe City

Een andere fijne plek om te eten op Bonaire vindt u op Sorobon Beach. Sorobon Beach ligt aan de oostzijde van Bonaire en u zult er dus even voor moeten rijden vanaf onze resorts. Maar het is de moeite waard om de trip te maken! Hier vindt u nu namelijk de Hang Out Beachbar van Jibe City. Hier geniet u van diverse soorten sandwiches, salades en specialiteiten van de chef terwijl u relaxt in de Caribische sfeer met een cocktail in uw hand. Dit is tevens de hotspot om te leren windsurfen (of om te kijken natuurlijk, het witte zandstrand is er ook heerlijk)!

Eten Bonaire

Cuba Compagnie

De Cuba Compagnie is onze volgende tip, een fijn restaurant in Cubaanse sferen op 2 kilometer van Bonaire Resorts "Sunset Beach Resort". De keuken is een mix van een vleugje Europa en een pittig stukje Zuid-Amerika. Voor het uit eten op Bonaire kunt u bij Cuba Compagnie plaatsnemen op het terras. Waar het heerlijk mensen kijken is en waar altijd wat te beleven valt? En wanneer u op een donderdagavond dit restaurant bezoekt kan uw avond al helemaal niet meer stuk, direct na het diner kunt u dan mee swingen tijdens de Latin Dance Night in dit leuke restaurant op Bonaire!

Joe's Restaurant

Op 4 kilometer van Resort Bonaire vind je op een gunstig gelegen locatie, buiten het centrum van Kralendijk Joe’s Restaurant. Hier serveren zij een brede internationale keuken.

King Kong Burger

Een laatste tip is een andere food truck die u niet mag missen, namelijk: King Kong Burger. Deze is gelegen bij Bachelor’s Beach, wederom op steenworp afstand van Bonaire Resorts "Resort Bonaire". Hier vindt u fantastische burgers, hotdogs en frietopties. Bij velen een vaste stop tijdens hun bezoek aan Bonaire. King Kong Burger bereidt hun gerechten met eerlijke, lokale en verse producten.

Between 2 Buns

Even buiten Kralendijk als je richting het noorden van Bonaire rijdt, kom je langs Between 2 Buns. Bij deze lunchroom kan je terecht voor een heerlijk ontbijt en/of lunch.

Gio's gelateria & caffé

Voor het lekkerste ijs moet je bij Gio’s zijn aan de Kaya Grandi in het centrum van Kralenlijk. Naast de traditionele smaken hebben zij ook een groot aantal innovatieve smaken. Keuze voor iedereen dus!

Beach bar Bonaire
 

Heeft u na het lezen van onze blog zin gekregen in een culinaire vakantie op Bonaire? U kunt bij ons overnachten op Bonaire op twee resorts: Resort Bonaire en Sunset Beach Resort. Beide resorts bieden luxe faciliteiten en liggen dicht bij veel van de bovenstaande restaurants. Zo wordt een vakantie op Bonaire wel érg aantrekkelijk!